tisdag 11 september 2012

mitt collage




Smedjan: Jag tog den här bilden för den symboliserar Åtvidaberg för ca 300 sedan när kopparbrytning var stort. Dom hade hittat lite koppar i Åtvidaberg. Då startadde man två olika gruvanläggningar utanför Åtvidaberg en i Mormorsgruvan och en i Bresbo.

Villan: Jag tog bild på Villan för att det finns ånga träd i Åtvidaberg och det är en gammal byggnad som många rika personer har bott i. Villan byggdes av Theodor Adelswärd som bodde i Adelsnäs. Han vill flytta närmar staden och därför byggde han Villan.

Kopparvallen: Fotbollen har varit den största sporten i Åtvidaberg länge nu men det är vell för att det går så bra. Fottbollen startades reda 1 Juli år 1907. och efter det har det gått lite upp och ner men den bästa tiden (glans tiden) var vid 70-talet.

Templet: Templet byggdes 1809 av Eric Göran Adelswärd. Templet har en fin målning i taket och så är den en utav dom engelska byggnaderna i Adelsnäs samlingen. Det är många som har gift sig i templet men det går också att koma med en liten fika korg och fika bredvid Bysjön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar